Labels

Saturday, June 8, 2013

Apa Perempuan Buat Bila Putus Cinta?Siapa yang tak pernah putus cinta? Angkat tangan ye nak kira. Ada jugak yang tak pernah? Anda memang rugi sebab tak dapat merasai apa yang orang putus cinta rasa..hehehe..Ok, kalau anda nak rasa, selepas baca entri ne, sila mintak putus dengan pasangan anda dan tanya dia apa yang dia akan buat bila putus cinta.

Putus cinta ne dah jadi sebahagian daripada hidup. Orang kata cinta pertama susah nak kekal. Kalau ada pun jarang. Bila berjauhan, mula la cinta tu beralih pada orang lain. Antara lelaki dan perempuan, rasanya perempuan take seriously pasal putus cinta ne. So, bila putus cinta perempuan biasanya akan buat salah satu daripada yang di bawah ne. (hasil daripada aku punye survey)
_________________________________________________________________________________

1. Mereka akan mengunci pintu bilik, tutup semua lampu untuk menangis meratap dan meraung sekuat-kuatnya. Alahai, macam tak ada lelaki lain dah kat dunia.

2. Mereka akan koyak gambar, kad birthday, kad hari raya kecuali kad top up dan benda-benda lain yang bila diorang tengok rasa geram, benci dan menyampah.

3. Mereka akan makan banyak-banyak untuk hilangkan kesedihan tu. Sebab tu la, tengok perempuan bila putus cinta badannya akan menjadi chubby.

4. Mereka akan segera tukar sim card lama dengan beli sim card baru.

5. Mereka sanggup campak handphone dekat dinding. Berkecainya handphone tu seperti hancurnya luluh hatinya.

6. Lebih pedih lagi bila terkeluar ayat "ko bengong, bodoh, b*bi" pun keluar sebab marah dan kecewa.


7. SMS kat bekas kekasih guna ayat syahdu "sampai hati awak buat kat saya macam ne".

8. Hantar lagu cinta tangkap leleh yang pernah menjadi lagu bersama kepada bekas kekasih agar menerimanya kembali.

9. Layan lagu jiwang yang sedih-sedih sambil air mata deras mengalir hingga bengkak mata.

10. Pergi kuliah pun dengan muka seposen. Orang tanya sepatah dia cakap sepatah. Orang tengah bersedih. Kalau pergi exam rasanya boleh repeat paper.

11. Beli tiket balik kampung jumpa mak bapak. Alasan balik cakap rindu pada keluarga padahal bawa diri sebenarnya.

12. Ada jugak yang sedihnya tak sampai 10 minit terus gembira balik macam tak ada pe pun. Biasalah, dah pasang bf lain awal-awal lagi. Cuma cari alasan je nak putus

No comments:

Post a Comment